back Terug

Apps For Ghent

Hackathon
time 24u

De 10de editie van Apps For Ghent wordt een feestelijke editie met als thema dit jaar mobiliteit.
Altijd al eens de Gentse mobiliteit onder handen willen nemen of wil je inspiratie komen op doen voor een nieuwe applicatie? Doe dan mee aan de 10de editie van Apps For Ghent op vrijdag 16 en zaterdag 17 oktober 2020.

Je leest het goed! Dit jaar duurt de hackathon 24 uur! We starten vrijdag 16 oktober om ongeveer 19u en we eindigen zaterdag 17 oktober, ook om 19u. Lees zeker de FAQ hieronder de website voor de praktische regeling!

Let op! Als je ingeschreven was voor de afgelaste editie van 20 & 21 maart, moet je je nog steeds opnieuw inschrijven voor deze editie!

Tekening van twee jonge hackers die op de grond op hun laptop werken.

Hacker

Of je begint met een leeg scherm (from scratch) en werkt enkele uren aan jouw product/oplossing/toepassing. Vanaf 15:30 uur pitch je het resultaat in een paar minuten aan de jury. Die beoordeelt het idee, het innovatieve karakter of het buitengewone design. Heb je op voorhand al enkele zaken gemaakt (showcase) en wil je ze verder uitwerken en tonen aan onze jury, be our guest!

Locatie
location Created with Sketch. De punt

Kerkstraat 108
9050 Gent

Datum
Datum 16/10
time 19u
Datum 17/10
time 19u

Programma

19:00
Ontvangst in De Punt
19:30
Praktische uitleg verloop hackathon.
Overzicht challenges.
20:00
Start hackathon.
24:00
Midnight break - We voorzien snacks & animatie!
01:00
Hacktime!
09:00
Ontbijt & ochtendgymnastiek!
10:00
Hacktime!
In de voormiddag zijn er coaches aanwezig!
12:00
Middageten
01:00
Hacktime!
Let op! Voor 15:30 moeten de presentaties binnen!
15:30
Start pitches & marktplaatsen
17:00
Jurering & free time
18:00
Prijsuitreiking & receptie

Data

Zoals elk jaar voorzien we jullie uiteraard van verschillende datasets die jullie kunnen gebruiken! Dit jaar gaan we next level en bieden we naast onze eigen stadsdata, ook data van Infrabel, De Lijn, North Sea Port, ... ter beschikking aan jullie!

Op de datadive van donderdag 5 maart hebben we de veschillende databronnen voorgesteld die jullie kunnen gebruiken. De beschikbare data én de presentaties kan je terugvinden op de data-overzichtspagina.

Overzicht van de datasets
Datadive 2019

Praktisch & FAQ

Apps For Ghent duurt dit jaar 24 uur, wat dus wel enkele vragen kan oproepen. Bij deze enkele veelgestelde vragen.

  • De oorspronkelijke datum van Apps For Ghent was 20 & 21 maart 2020. Omwille van het coronavirus waren we genoodzaakt Apps For Ghent te verleggen van datum. Indien je ingeschreven was toen, betekent dit niet dat je automatisch nu ook bent ingeschreven! Met andere woorden, opnieuw inshrijven is nodig!
  • De hackathon start vrijdag 16 oktober om 19u en eindigt zaterdag 17 oktober om ongeveer 19u. Dit wil zeker niet zeggen dat je verplicht bent om er een hele nacht te blijven. We verwachten wel aanwezigheid vrijdag 16/10 van 19u tot ongeveer 20u30 en zaterdag 17/10 vanaf 10u tot het einde. Alle ruimtes in De Punt blijven echter een hele nacht toegankelijk en bewaakt.
  • We voorzien eveneens veldbedden en we zorgen dat de locaties telkens bewaakt zullen zijn!
  • Wij voorzien zoals altijd eten, drinken en wifi. Een laptop dien je zelf mee te brengen. Voor de nachtuilen onder ons voorzien we eveneens een 4de maaltijd en een ontbijt!
  • Indien er nog andere praktische vragen zijn kan je altijd mailen naar joran.vandaele@stad.gent!
Verschillende groepjes werken aan hun prototype

Schrijf je in

Inschrijven is gratis maar verplicht.
Schrijf je in op Eventbrite zodat wij de spijs en drank kunnen inschatten.

Als hacker

Je begint dan met een leeg scherm (from scratch) en werkt gedurende de hele hackathon aan jouw of je gaat al enkele dagen op voorhand aan de slag (showcase) en stelt jouw idee voor op de hackathon!

Bezoekers

Nieuwsgierig naar de resultaten van de hackathon? Dan ben je zaterdag 17 maart welkom vanaf 15u in De Punt! Aansluitend op de presentaties is er een receptie voorzien, inschrijven is dus verplicht.

Let op! Er zal een aparte jurering zijn voor beide categorieën!