<NIEUWS/>

Data Dive Gentse Feesten 2016

De Stad Gent organiseert een "Data Dive" op 13 juni, van 17u tot 19u, te AC Portus, Keizer Karelstraat 1, op de eerste verdieping in lokaal 1.20. Hier worden voor het eerst de open data voor de Gentse Feesten 2016 voorgesteld, waaronder het geactualiseerde versie van het programma. Na de voorstelling van de data is er tijd voor vragen en antwoorden, en kan er gebrainstormd worden over mogelijke toepassingen.

't was wa de mapps maat!

Pitchen voor een meer dan tienkoppige jury van experts en een uiterst kritische kinderjury, na een hackdag van 6 uur. Doe het maar eens! Het lukte de deelnemers van de zesde editie van (M)Apps For Ghent afgelopen zaterdag allemaal. We presenteren de winnaars:...

Nerdlab, de makerspace in Gent

Nerdlab is een plaats voor bouwers. Mensen die van technologie houden en haar volledig naar hun hand zetten. Het doel is de digitale kloof te dichten door (jonge) mensen machines te laten temmen. We propageren het nerd-zijn via innovatieve workshops en evenementen. Op woensdagavond is iedereen (gratis) welkom in ons eigen lab om mee te bouwen aan het nutteloze van morgen. We zijn specialisten in circuit-bending, retro-gaming, arduino, raspberry pi en een beetje meer.

Mapping Party op (M)Apps For Ghent i.s.m. OSM

OpenStreetMap, of kortweg OSM, is een internationaal project dat de wereld op een open manier in kaart wil brengen. Omdat het thema van (M)Apps For Ghent dit jaar open (geo)data en kaarten is, zijn we dan ook heel blij dat we kunnen samenwerken met OSM om een Mapping Party te organiseren tijdens deze editie.

Brainstormsessie met Timelab

Timelab kennen we als een plek waar ideeën ontstaan en groeien. We zijn dan ook heel blij dat we tijdens (m)AppsForGhent kunnen samenwerken. HAP stelt een P2P distributienet voor die de logistieke knoop van inefficiënte individuele transporten moet helpen ontwarren.

linkID zorgt voor een hackathon shortcut

Goed nieuws! linkID zorgt voor een hackathon shortcut rond mobiele identificatie. Deze toepassing vervangt de ouderwetse wachtwoord registratie en login of vermijd een social login. Ze is gratis, neutraal en reclamevrij. Bovendien kan linkID ook betaalopties in jouw app verzorgen. Deelnemers die deze toepassing wensen te implementeren kunnen aan de slag met de [github](https://github.com/link-nv/linkid-sdk/wiki) of kunnen een [mailtje](mailto:appsforghent@linkid.be) sturen. Tijdens de hackathon op 19 maart zal er ook een coach van linkID aanwezig zijn die verder kan bijsturen of helpen.

Pop your hackathon-cherry at (M)Apps For Ghent

Hallo daar! Ik ben Wesley Vanbrabant, 25 jaar oud en laatstejaars student aan de Artevelde hogeschool Gent. Met deze blogpost wil ik graag mensen bereiken die misschien twijfelen om mee te doen aan de Apps For Ghent om gelijk welke reden, maar vooral mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan een hackathon. Als het concept van een hackathon je vreemd in de oren klinkt of je nog nooit hebt durven deelnemen aan eentje, wees gerust: je bent niet de eerste!

Waarom meedoen met (M)Apps For Ghent?

1. Het is een uitdaging om samen een idee tot leven te brengen. 2. Je krijgt de kans om zelf iets tastbaars te bouwen (dat veel verder gaat dan een conceptuele opdracht van school). 3. Je teamleden moeten moeten elkaar vertrouwen om er iets moois van te maken, zelfs al weet niemand echt waar ze mee bezig zijn. 4. De dag waarop je gerust eens op je bek mag gaan!

Doe mee aan de Creative Ring Challenge in Gent en maak kans op tot € 50.000 financiering

Heb je een digitale oplossing of een app die verband houdt met de creatieve industrie en Smart Society? Ben je een startup of denk je eraan om op heel korte termijn een bedrijf te beginnen? Dan biedt de Stad Gent jou de kans om je creatieve idee verder uit te werken en te implementeren in de stad. Daarenboven maak je kans op maximaal 50.000 euro financiering!

Deze hackaton zet Gent digitaal op de kaart!

Op 19 maart organiseren Stad Gent, Arteveldehogeschool en Open Knowledge Belgium de zesde editie van de Apps For Ghent-hackathon. Dit jaar werd het event omgedoopt tot Mapps For Ghent, met de focus op geografische data en kaarten. Wie kan meedoen? Iedereen (ja, echt), of je nu professional, hobbyist of vakidioot bent. Voor de Hackathon stelt Stad Gent een hoop data ter beschikking. Denk: administratieve grenzen, points of interest, demografische spreiding enzovoort. Naast de Hackathon zelf mag je je verwachten aan inspirerende talks, tal van networking opportuniteiten en lekker eten (dat laatste zelfs drie keer: zowel ontbijt, lunch als een avondreceptie zijn inbegrepen).

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF