<NIEUWS/>

Data Dive Mobiliteit

De Stad Gent publiceert al jaar en dag heel wat open data. Sinds kort zijn daar heel wat interessante real-time data rond mobiliteit bijgekomen. Denk maar aan de bezetting van de ring, het aantal beschikbare deelfietsen, de vertraging van de bussen, en nog veel meer! Op 10 oktober stellen we deze data voor tijdens een Data Dive

Bouw een aanbevelingsmachine voor de bibliotheek!

Help ons om de bibliotheekbezoeker zijn of haar weg te laten vinden in het aanbod van de bibliotheek! Een goede aanbevelingsmachine die gebruik maakt van de collectiegegevens van de bib, maar ook van andere databronnen zoals de ontleningsgegevens, reviews, social media posts, etc. kunnen misschien de weg helpen wijzen naar een verborgen pareltje.

Data Dive Gentse Feesten 2016

De Stad Gent organiseert een "Data Dive" op 13 juni, van 17u tot 19u, te AC Portus, Keizer Karelstraat 1, op de eerste verdieping in lokaal 1.20. Hier worden voor het eerst de open data voor de Gentse Feesten 2016 voorgesteld, waaronder het geactualiseerde versie van het programma. Na de voorstelling van de data is er tijd voor vragen en antwoorden, en kan er gebrainstormd worden over mogelijke toepassingen.

't was wa de mapps maat!

Pitchen voor een meer dan tienkoppige jury van experts en een uiterst kritische kinderjury, na een hackdag van 6 uur. Doe het maar eens! Het lukte de deelnemers van de zesde editie van (M)Apps For Ghent afgelopen zaterdag allemaal. We presenteren de winnaars:...

Nerdlab, de makerspace in Gent

Nerdlab is een plaats voor bouwers. Mensen die van technologie houden en haar volledig naar hun hand zetten. Het doel is de digitale kloof te dichten door (jonge) mensen machines te laten temmen. We propageren het nerd-zijn via innovatieve workshops en evenementen. Op woensdagavond is iedereen (gratis) welkom in ons eigen lab om mee te bouwen aan het nutteloze van morgen. We zijn specialisten in circuit-bending, retro-gaming, arduino, raspberry pi en een beetje meer.

Mapping Party op (M)Apps For Ghent i.s.m. OSM

OpenStreetMap, of kortweg OSM, is een internationaal project dat de wereld op een open manier in kaart wil brengen. Omdat het thema van (M)Apps For Ghent dit jaar open (geo)data en kaarten is, zijn we dan ook heel blij dat we kunnen samenwerken met OSM om een Mapping Party te organiseren tijdens deze editie.

Brainstormsessie met Timelab

Timelab kennen we als een plek waar idee├źn ontstaan en groeien. We zijn dan ook heel blij dat we tijdens (m)AppsForGhent kunnen samenwerken. HAP stelt een P2P distributienet voor die de logistieke knoop van ineffici├źnte individuele transporten moet helpen ontwarren.

linkID zorgt voor een hackathon shortcut

Goed nieuws! linkID zorgt voor een hackathon shortcut rond mobiele identificatie. Deze toepassing vervangt de ouderwetse wachtwoord registratie en login of vermijd een social login. Ze is gratis, neutraal en reclamevrij. Bovendien kan linkID ook betaalopties in jouw app verzorgen. Deelnemers die deze toepassing wensen te implementeren kunnen aan de slag met de [github](https://github.com/link-nv/linkid-sdk/wiki) of kunnen een [mailtje](mailto:appsforghent@linkid.be) sturen. Tijdens de hackathon op 19 maart zal er ook een coach van linkID aanwezig zijn die verder kan bijsturen of helpen.

Pop your hackathon-cherry at (M)Apps For Ghent

Hallo daar! Ik ben Wesley Vanbrabant, 25 jaar oud en laatstejaars student aan de Artevelde hogeschool Gent. Met deze blogpost wil ik graag mensen bereiken die misschien twijfelen om mee te doen aan de Apps For Ghent om gelijk welke reden, maar vooral mensen die nog nooit hebben deelgenomen aan een hackathon. Als het concept van een hackathon je vreemd in de oren klinkt of je nog nooit hebt durven deelnemen aan eentje, wees gerust: je bent niet de eerste!

Waarom meedoen met (M)Apps For Ghent?

1. Het is een uitdaging om samen een idee tot leven te brengen. 2. Je krijgt de kans om zelf iets tastbaars te bouwen (dat veel verder gaat dan een conceptuele opdracht van school). 3. Je teamleden moeten moeten elkaar vertrouwen om er iets moois van te maken, zelfs al weet niemand echt waar ze mee bezig zijn. 4. De dag waarop je gerust eens op je bek mag gaan!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF