<NIEUWS/>

Doe mee aan de Creative Ring Challenge in Gent en maak kans op tot € 50.000 financiering

Heb je een digitale oplossing of een app die verband houdt met de creatieve industrie en Smart Society? Ben je een startup of denk je eraan om op heel korte termijn een bedrijf te beginnen? Dan biedt de Stad Gent jou de kans om je creatieve idee verder uit te werken en te implementeren in de stad. Daarenboven maak je kans op maximaal 50.000 euro financiering!

Deze hackaton zet Gent digitaal op de kaart!

Op 19 maart organiseren Stad Gent, Arteveldehogeschool en Open Knowledge Belgium de zesde editie van de Apps For Ghent-hackathon. Dit jaar werd het event omgedoopt tot Mapps For Ghent, met de focus op geografische data en kaarten. Wie kan meedoen? Iedereen (ja, echt), of je nu professional, hobbyist of vakidioot bent. Voor de Hackathon stelt Stad Gent een hoop data ter beschikking. Denk: administratieve grenzen, points of interest, demografische spreiding enzovoort. Naast de Hackathon zelf mag je je verwachten aan inspirerende talks, tal van networking opportuniteiten en lekker eten (dat laatste zelfs drie keer: zowel ontbijt, lunch als een avondreceptie zijn inbegrepen).

Op zoek naar betere communicatie rond open data

Aangename kennismaking! Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn acht studenten Meertalige Bedrijfscommunicatie aan de Universiteit van Gent en in dit kader worden we uitgedaagd om een boeiende imago- en communicatiestudie te doen. En waar kunnen we ons nu beter voor inzetten, dan voor onze eigen (studenten)stad?

Zesde editie van (M)Apps For Ghent!

We zijn dit jaar aanbeland bij de zesde editie van (M)Apps For Ghent, deze staat dit jaar helemaal in het teken van kaarten en geodata. Er wordt samengewerkt met de Arteveldehogeschool die ook de lokalen van de Campus Kantienberg ter beschikking stelt. Dus markeer alvast 19 maart 2016 in jouw agenda!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF