<NIEUWS/>

Data Dive Sport & Beweging

Naar aanloop van de jaarlijkse Hackathon Apps For Ghent, organiseert de stad een data dive op donderdagavond 9 maart. Tijdens deze dive is het mogelijk om met de al reeds beschikbare en de nieuwe datasets over sport in aanraking te komen. Op deze manier kan je al reeds enkele dagen voor de hackathon inspiratie en ideeën opdoen, om zo nog beter van start te kunnen gaan op Apps For Ghent.

Deze dive gaat door in Co.Station Gent. Er is ruimte voor vragen, nieuwe ideeën en interactie met onze partners. Naast een overzicht van de beschikbare datasets krijg je zo een streepje voor op de Apps For Ghent Hackathon van 18 maart, en maak je extra veel kans op een van de mooie awards!

PROGRAMMA:

  • 17u30: Ontvangst
  • 18u00: Voorstellen huidige en nieuwe datasets in verband met sport & beweging.
  • 18u40: Uitdagingen en trends in de sport
  • 19u00: Conclusie & een drankje

WANNEER:

Donderdag 9 maart 2017 van 17u30 tot 19:00 (CEST)

WAAR

Co.Station Gent - 1 Oktrooiplein, 9000 Gent

INSCHRIJVEN

Inschrijven doe je via de Eventbrite.

MEER INFORMATIE

Apps For Ghent is een jaarlijkse hackathon vanuit de Stad Gent dat Open Data efficiënt wil laten benutten. De editie van dit jaar heeft het thema ‘Abs For Ghent’, waarbij allerlei teams samenwerken om een digitale oplossing te bieden voor veranderingen in de sportwereld. Met de beschikbare datasets gaan de teams aan de slag om een toepassing te ontwikkelen die de stad en vooral de sportende burger ten goede komt. Het winnende team wordt geprijsd met een award en eeuwige faam voor zijn ontwikkelde applicatie.

Co.Station Gent is een nieuwe werkomgeving vlakbij Gent-Dampoort (Quantum Building) voor jonge digitale bedrijven op zoek naar een plaats om flexibel te groeien.Co.Station brengt mature start-ups & scale-ups samen in een bloeiende tech community waar alles draait rond co-working & co-creation.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF