<NIEUWS/>

Data Dive Gentse Feesten 2016

Op 15 juli is het weer zo ver! De Gentse Feesten gaan van start en Gent barst voor de 173e keer uit zijn voegen. Een breed scala aan activiteiten, optredens, voorstellingen en andere onnozelheden lokken mensen uit heel de wereld naar onze prachtige stad. De organisatoren zijn momenteel druk bezig met het samenstellen van het programma en zullen de finale versie hiervan op 11 juni voorstellen aan de pers.

Opnieuw zal het programma van de Gentse Feesten ontsloten worden als open data. Zo kan eenieder innovatieve manieren bedenken om zich door de jungle van de feesten te manoeuvreren. Uiteraard biedt de Stad zoals steeds een officieel programmaboekje aan op papier, maar er zijn gevallen bekend waarbij dit niet voor iedereen even makkelijk te hanteren viel. Vandaar dat we een warme oproep lanceren om samen met de Stad te brainstormen over mogelijke Gentse Feesten apps (en andere charcuterie).

Daarom organiseren we een "Data Dive" op 13 juni, van 17u tot 19u, te AC Portus, Keizer Karelstraat 1, op de eerste verdieping in lokaal 1.20 (beter bekend als "de refter"). Hier stellen we voor het eerst de open data voor de Gentse Feesten voor en nemen we de tijd om deze toe te lichten en om te brainstormen over mogelijke toepassingen.

Interesse? Schrijf dan snel in!

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF