<NIEUWS/>

't was wa de mapps maat!

Pitchen voor een meer dan tienkoppige jury van experts en een uiterst kritische kinderjury, na een hackdag van 6 uur. Doe het maar eens! Het lukte de deelnemers van de zesde editie van (M)Apps For Ghent afgelopen zaterdag allemaal. We presenteren de winnaars:

Meest nutteloze maar inventiefste uitvinding (Nerdlab):
Het team Timber van de opleiding grafische en digitale media aan de Arteveldehogeschool nam ons mee in de wereld van het boomknuffelen en won daarmee een arduino/Pi met gps tracker en workshop.

Smart City App (JCI Gent):
De app Parkiet van team Realo geeft een antwoord op de vraag "Woar est er ploatse?". Zij mogen hun app verder uitwerken en voorstellen op de JCI Nationale Conventie - Tomorrow Ghent in september 2017.

Meest kindvriendelijke toepassing (Coderdojo Kinderjury):
Dit jaar was er ook een kinderjury aanwezig die de toepassingen beoordeelden op hun kindvriendelijkheid. Zij verkozen Geokid van het team Odiluca als winnaar. Met hun toepassing om kinderen buiten te laten spelen sleepten zij een hostingpakket van Combell, een boekenbon van Standaard Boekhandel en een Lora starterskit in de wacht.

Beste studententeam (Proximus):
Met hun slogan "beter vermijden dan verdragen" won het team FreeCodeCamp Ghent (Leenke De Donder, Aaike Geusens, Elias Meire, Haroen Viaene en Simon Wydooghe) de prijs voor het beste studententeam. Het team bestaat uit studenten journalistiek en elektronica-ICT en zij mogen een workshop bij Proximus gaan volgen rond Internet of Things en Big Data.

TomTom-award:
Kobe De Decker, Bart Pannemans en Pieter Van den Dorpe gingen zaterdag naar huis met een sportwatch van TomTom voor hun applicatie "Heartbeat of Ghent", een real-time map van Gent.

Beste concept:
Met hun concept Geokid wonnen Christine Lamot, Jeffrey Vandenbossche, Nicolas Legrand en Robin Maenhaut de prijs voor het beste concept, de tweede award voor team Odiluca!. Zij ontvingen een 3D-beker van de Boekentoren, 2 hostingpakketten van Combell en een Lora starterskit van Proximus.

Beste technische uitwerking:
Het team van Pieter-Jan Vandenberghe en Wiebe Marichael van TreinTramBus werd door de technische jury bekroond voor hun applicatie GoeGefietst.be. Hiermee worden fietsroutes gedeeld met gamification-elementen. Zo kan je bijvoorbeeld inschrijven in een team en zo de medaille voor best fietsende Gentse organisatie te veroveren! Dit werk werd bekroond met een in 3D-geprinte beker van Artevelde, 2 hostingpakketten van Combell, een State of the Art workshop bij In The Pocket en een waardebon van Coolblue geschonken door GeoSolutions.

Publieksprijs (link-ID):
Het publiek kon ook zijn/haar stem uitbrengen via de applicatie van link-ID. Het was nipt bij het tellen van de stemmen maar team Pops haalde het met hun creatie Vrij Wijk. Met deze applicatie leer je je wijk in 1-2-3 kennen aan de hand van functies zoals ik zoek, ik weet en ik organiseer. Het gehele team mag kennismaken met 4 restaurants in de Gentse binnenstad tijdens een Amuse-Gueule tour van VIZIT en kreeg een 3D-geprinte award van de Stadshal mee naar huis.


Bekijk de presentaties van de andere deelnemers ook op de showcases-pagina.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF